Областният управител Гергана Микова и зам. областният управител Красимир Червилов присъстваха на първа копка за рекултивация на депо за отпадъци край Чирпан

$model->title_bg

Областният управител Гергана Микова и зам. областният управител Красимир Червилов присъстваха днес на първата копка за рекултивация на общинското депо за неопасни твърди битови отпадъци край град Чирпан. Гости на събитието бяха кметът на Чирпан Ивайло Крачолов, депутатът Радостин Танев, представители на Община Чирпан и на фирмата изпълнител. 
Проектът „Закриване и рекултивация на общинско депо за неопасни твърди битови отпадъци на община Чирпан“ се осъществява по ОП „Околна среда“ и е на обща стойност 2 979 761.48 лв. От тях 2 532 797.26 лв. са европейски средства, а останалите са национално съфинансиране. Главната цел на проекта е да се извърши техническо рекултивиране на старото депо, което не отговаря на условията и изискванията на Наредба 8 от 2004 г. за изграждане и експлоатация на депа и други съоръжения за оползотворяване и обезвреждане на отпадъци. 
„Тази година беше изключително тежка  както в социален, така и в икономически план, но ние успяхме да реализираме два сериозни екологични проекта. Първият е за изграждане на пречиствателна станция за отпадни води в Чирпан. Благодарение на съдействието на областния управител г-жа Микова и на Асоциацията по ВиК успяхме да приключим успешно този проект. Сега стартираме новия и се надявам той също да бъде приключен в срок“, каза кметът Ивайло Крачолов. 
С поздрав към участниците в събитието се обърна г-жа Микова. „Успехите идват само тогава, когато институциите работят заедно за постигането на общи цели. Пожелавам на всички здрава и ползотворна 2021 г. и да продължим да бъдем единни, за да се справяме с предизвикателствата и да постигаме това, към което се стремим“, каза областният управител.  
Символичната първа копка за рекултивация на депото бе извършена от Ивайло Крачолов, Гергана Микова и представител на фирмата изпълнител на проекта.  
 

Създадена: 2020-12-30 11:24:00
Променена: 2021-01-22 17:21:36