Областният управител Гергана Микова и зам. областният управител Петя Чакърова участваха в работна среща със социалния министър Деница Сачева

$model->title_bg

Областният управител Гергана Микова и зам. областният управител Петя Чакърова взеха днес участие в работна среща на министъра на труда и социалната политика Деница Сачева с представители на социални институции и потребители на социални услуги от Старозагорска област. 
Акцент в публичната дискусия беше новият закон за социалните услуги. 
Зам.-министърът Зорница Русинова  представи основни моменти от закона., като подчерта, че и в момента държавата финансира над 1300 социални услуги за гражданите. Новите услуги, предвидени в закона, професионалната подготовка на кадрите, финансирането на дейностите, поетапното закриване на социални домове за възрастни хора, диференциране на специалистите, които работят с нуждаещи се от социални услуги и други важни аспекти от закона бяха поставени от г-жа Русинова. 
След нейното изказване последва дискусия, в която взеха участие директори на държавни институции, на социални домове, на дневни центрове, предлагащи социални грижи. Те поставиха пред министър Сачева и нейния екип най-наболелите проблеми, с които се сблъскват в ежедневната си работа. 

Създадена: 2020-01-30 14:32:56
Променена: 2020-08-05 21:47:58