Областният управител Гергана Микова и зам. областният управител Петя Чакърова участваха в тържествата по случай Бабинден в Стара Загора

$model->title_bg

Областният управител Гергана Микова и зам. областният управител Петя Чакърова присъстваха днес на тържествата, посветени на Деня на родилната помощ, които се проведоха в трите АГ клиники и отделения в Стара Загора. 
Празникът започна в АГ клиниката към УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“.  В нея бе отслужен тържествен водосвет за здраве и благоденствие. С приветствие към своите колеги и гостите се обърна началникът на клиниката доц. Николай Лазаров. Областният управител също поздрави лекарите, акушерките и медицинските сестри. „Вие сте хората, които първи посрещат новия живот и ни даряват с най-голямото богатство на света – нашите деца. Поклон пред вашия всеотдаен и достоен труд. Благодарим ви за денонощните грижи. Бъдете здрави и продължавайте с чест да упражнявате своята високохуманна професия“, каза г-жа Микова. 
По стара традиция родилка, пациент на клиниката, поля вода на доц. Лазаров, за да измие ръцете си, а той пожела повече новородени бебета и щастливи родители през настоящата година. Ръководителят на клиниката разчупи и питката, която също е символ на плодовитостта. 
С традиционните обичаи за Бабинден бяха посрещнати гостите и в МБАЛ „НиаМед“. Там собственикът на болницата и началник на АГ отделението д-р Николай Христов разчупи питката, изми ръцете си и плъзна сапуна в  купата с вода леко, за да е леко и раждането на бебетата през годината. Г-жа Микова отново поздрави екипа на болницата, който изпрати изминалата година с ръст на новородените бебета. 
В МБАЛ „Тракия“, освен изпълняване  на традиционните за Деня на родилната помощ обреди, домакините бяха подготвили за началника на отделението д-р Калина Пиперкова и изненада. Нейните колеги й подариха огромна торта със символа на значката, която получават всички новородени бебета в болницата при тяхното изписване. Малки балеринки от школата на Снежана Дескова поздравиха участниците в празника с танц на снежинките.   

Създадена: 2020-01-21 13:33:42
Променена: 2020-08-05 23:11:23