Областният управител Гергана Микова присъства на откриването на академичната учебна година в Тракийския университет

$model->title_bg

Областният управител Гергана Микова присъства на откриването на новата академична учебна година в Тракийския университет. Гости на празника бяха министрите на образованието и науката Красимир Вълчев и на земеделието, храните и горите Десислава Танева, зам.-председателят на НС Емил Христов, депутати, кметът на Стара Загора Живко Тодоров, кметът на Хасково Станислав Дечев, областният управител на Хасково Стефка Здравкова, представители на различни институции.

С приветствено слово към студентите и техните преподаватели се обърна ректорът на Тракийския университет доц. Добри Ярков. "Искам да Ви благодаря, че избрахте Тракийски университет и Ви уверявам, че не сте сбъркали, защото 97,8 процента от местата за държавна поръчка в университета са запълнени. Това говори, че интересът към университета е изключително голям. Освен от цяла България, ние имаме студенти и от 48 държави. Аз Ви уверявам, че изборът Ви е правилен, защото познавам преподавателите, които са изключителни професионалисти и ще Ви научат да станете най-добрите в професионалните направления, които сте избрали да учите. Днес ние се гордеем с Вас, но съм убеден, че и когато Вие завършите, Вие ще бъдете нашата гордост затова, че сте завършили и сте подготвени в Тракийския университет", заяви ректорът на висшето учебно заведение. .

Програма с участието на студентските музикални групи бенд „Макрофагос“, студентска група за латино-танци и студентски фолклорен ансамбъл „Траки“ зарадва всички първокурсници, преподаватели, служители, студенти и гости на официалното откриване на академичната 2020/2021 година в Тракийския университет. 

Създадена: 2020-09-15 09:04:16
Променена: 2020-09-25 11:50:58