Областният управител Гергана Микова участва в работна среща за организацията на празника на връх Шипка

$model->title_bg

Областният управител Гергана Микова участва днес в работна среща за организацията на предстоящото честване на 3 март на връх Шипка. Срещата се проведе в Казанлък и на нея присъстваха кметът на общината Галина Стоянова, директорът на ОД МВР старши комисар Стоян Стоянов, директорът на РД ПБЗН комисар Стоян Колев, командират на 61-ва Стрямска бригада ген. Деян Дешков, Илия Златев, директор на ОПУ-Стара Загора, Негово Високопреосвещенство старозагорският митрополит Киприан и представители на институции, ангажирани с организацията на Националния празник на вр. Шипка. 
Участниците обсъдиха технически подробности около организацията и провеждането на тържествата. Официалната част тази година ще започне в 11 ч. и ще бъде на първата площадка под Паметника на свободата. Тя ще включва заупокойна молитва в памет на загиналите воини, отслужена от Старозагорския владика, и приветствени слова. След това официалните лица ще поднесат венци и цветя пред паметника и ще сведат глави в криптата на монумента в знак на почит пред загиналите за свободата на България 
От почистващите фирми съобщиха, че имат необходимата организация, за да осигурят на 3 март нормални пътни условия за преминаване на колите и автобусите до върха. 
Пътят от вр. Шипка до Габрово ще бъде затворен на 2 март в 20 ч. и ще бъде отворен на 3 март в 18 ч.
На 3 март от 6 ч. сутринта до 14 ч. движението от Казанлък до вр. Шипка ще се извършва еднопосочно в посока към върха. В 14 ч. пътят ще бъде отворен в обратната посока - от върха към Казанлък.    
 

Създадена: 2020-02-11 13:09:24
Променена: 2020-08-05 23:22:07