Областният управител Гергана Микова закле кметовете и общинските съветници от община Павел баня

$model->title_bg

Областният управител Гергана Микова закле днес кметовете и общинските съветници от община Павел баня. Клетва положиха новоизбраният кмет на Павел баня Иса Бесоолу, 17-те общински съветници и 10 кметове на кметства от общината.

Г-жа Микова поздрави новоизбраните представители на местната власт. Г-н Бесоолу благодари на своите съграждани за доверието и обеща да бъде кмет на всички павелбанци, независимо от техния етнос, благосъстояние и политическа принадлежност. Той получи от г-жа Микова огърлицата – символ на местната власт.

Най-възрастният общински съветник, досегашният кмет Станимир Радевски пристъпи към изпълнението на втора точка от дневния ред – избор на председател на Общинския съвет. От ДПС, чиято група в местния парламент наброява 9 души, предложиха за длъжността Милена Паунова от ПП ГЕРБ. От „БСП за България“ издигнаха кандидатурата на Атанас Пъдев, а от ПП ГЕРБ постъпи предложение за Кръстьо Захариев, който беше кандидатът на партията за кмет. Г-н Захариев си направи самоотвод и така за председателското място останаха да се състезават двама. След тайно гласуване с 10 гласа „за“ за председател на Общинския съвет бе избрана Милена Паунова.

Създадена: 2019-11-08 12:43:51
Променена: 2020-08-05 23:13:17