Областният управител Гергана Микова закле кметовете и общинските съветници от община Стара Загора

$model->title_bg

Областният управител Гергана Микова закле днес кметовете и общинските съветници от Община Стара Загора на първото тържествено заседание на Общинския съвет. Кметът на общината Живко Тодоров, кметовете на кметства и 49 общински съветници положиха клетва да спазват Конституцията на България и да служат на интересите на гражданите. 

Негово Високопреосвещенство старозагорският митрополит Киприан и свещеници отслужиха тъжествен водосвет за здраве и благоденствие на Стара Загора и нейните жители.  Владиката подари на кмета Живко Тодоров икона на Исус Христос, за да го закриля по трудния път, който му предстои. 

Общинският съветник Иванка Михайлова откри първото заседание на новия местен парламент. По първа точка от дневния ред бе избрана комисия по избора на председател на Общинския съвет. След това съветниците пристъпиха към избора на председател на Общинския съвет. Методи Пенчев от местна коалиция „ Земеделски народен съюз“ предложи Мария Динева от същата коалиция  да бъде  новият председател. Предложението бе прието и след тайно гласуване Мария Динева бе избрана за председател с 43 гласа „за“ и 6 „против“. За зам.-председатели бяха избрани Таньо Брайков от ГЕРБ и проф. Иван Върляков от Коалиция „БСП лява България“.

Създадена: 2019-11-07 10:42:17
Променена: 2020-08-05 23:17:39