Областният управител Гергана Микова закле кметовете и общинските съветници от община Казанлък

$model->title_bg

Областният управител Гергана Микова закле днес кмета на Казанлък Галина Стоянова, 37-те казанлъшки общински съветници  и кметовете на кметства. Това се случи на тържествената първа сесия на новоизбрания Общински съвет в града на розите. Тя бе открита от г-жа Микова, която прочете думите на клетвата, повторени от новоизбраните кметове и съветници.

По вече утвърдена традиция областният управител връчи на новоизбрания кмет огърлицата-символ на местната власт.

Новият стар кмет Галина Стоянова се обърна с думи на благодарност към своите съграждани, които й гласуваха доверие за трети мандат. Тя заяви, че както винаги, няма да изневери на обещанията, които е дала към казанлъчани и че неин приоритет през следващите 4 години отново ще бъде грижата за хората и техния по-добър живот. В доказателство на своите думи тя обяви пред общинските съветници, че на следващото редовно заседание ще предложи за разглеждане три точки. Първата – за едногодишна финансова подкрепа за необходимото количество памперси за всяко новородено казанлъшко дете на семейство, което се осигурява и не ползва  социални помощи под формата на ваучери.  Втората – за намаление с 50% на купоните за храна от детската млечна кухня, а третата – за увеличение с 50% на стойността на един храноден в детските градини на общината. „Ние можем да си позволим този ресурс да бъде поет от общинския бюджет благодарение на доброто управление през последните 8 години“, каза г-жа Стоянова.

Старозагорският митрополит Киприан и свещеници отслужиха тържествен водосвет-молебен за здраве и благоденствие на Казанлък и неговите граждани. Негово Високопреосвещенство поздрави кметицата за третия й мандат и й пожела да работи за добруването на хората.

Г-жа Микова също пожела на новия стар кмет и на съветниците успешен мандат в името на съзиданието.

Най-възрастният общински съветник Николай Ибушев пое ролята на председателстващ заседанието и обяви началото на процедурата по избор на нов председател на Общинския съвет. Постъпиха две предложения. Първото – за Николай Златанов от групата на ГЕРБ, а второто за Моника Динева от „БСП лява България“. След тайно гласуване за председател на Съвета с 24 гласа „за“ бе избран Николай Златанов. За него това също ще бъде трети мандат на отговорния пост.     

Създадена: 2019-11-05 13:39:03
Променена: 2020-08-13 00:17:07