Областният управител и зам. областните управители присъстваха на общоградския ритуал по повод 147-ата годишнина от гибелта на Левски

$model->title_bg

Областният управител Гергана Микова и зам. областните управители Петя Чакърова, Димитър Драчев и Красимир Червилов присъстваха днес на общоградския ритуал по повод 147-ата годишнина от обесването на Васил Левски. 

Отбелязването на датата на героичната смърт на Апостола на свободата се състоя пред неговия паметник в Стара Загора. Заупокойна литургия в памет на Левски отслужиха Негово Високопреосвещенство старозагорският митрополит Каприан и свещеници от епархията. Деца от старозагорското СУ "Васил Левски" изнесоха рецитал, посветен на делото на големия български революционер. Слово за идеолога, организатора и ръководителя на българското национално- освободително движение прочете проф. Петко Петков. Думи на признателност към Левски произнесе и зам.-кметът Милена Желева.

Депутати от Старозагорския регион, зам.-кметовете Милена Желева, Иванка Сотирова, Красимира Чахова и Янчо Калоянов, председателят на Общинския съвет Мария Динева, представители на политически партии, стотици деца от училища и детски градини, много старозагорци дойдоха на възпоменателната церемония. Те отрупаха с венци и цветя паметника на Апостола и сведоха глави в знак на преклонение пред героичния му подвиг в името на свободата на България. 

 

Създадена: 2020-02-18 11:18:54
Променена: 2020-08-05 22:36:54