Областнаият управител Гергана микова и зам. областният управител Красимир Червилов присъстваха на откриването на нов цех в "Панхим"

$model->title_bg

Областният управител Гергана Микова и зам. областният управител Красимир Червилов присъстваха на откриването на нов цех за екструдиране на листове в старозагорската фирма „Панхим“. Гости на събитието бяха посланикът на Израел у нас Негово превъзходителство Йоран Елрон, временно изпълняващият длъжността кмет на Община Стара Загора инж. Янчо Калоянов, главният архитект Виктория Грозева, секретарят на администрацията Делян Иванов, Амир Абрамович – генерален директор на „Плазит полигал груп“, представители на различни институции.

Инвестицията на „Панхим“ ООД, което е част от израелската компания „Плазит полигал груп“, е за 10 млн.лв. Тя е свързана и с изграждане на нова инфраструктура, производствена база, както и въвеждане в експлоатация на иновативна екструдираща инсталация. Основната част от технологичното оборудване по проекта е с подкрепата на Оперативна програма „Иновации и конкурентноспособност“.

Г-жа Микова поздрави домакините от „Панхим“ за новата голяма инвестиция във фирмата и пожела все така успешно да развиват бизнеса си в България.

Създадена: 2019-10-31 09:55:41
Променена: 2020-07-13 19:14:52