Тържествено изпратиха последния български контингент в Афганистан

 

Областният управител на Стара Загора Живка Аладжова взе участие в церемонията по тържествено изпращане 27-ия, последен, български контингент от състава на Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан (ISAF).
Церемонията се проведе на площад „Севтополис“ в Казанлък в присъствието на министъра на отбраната Ангел Найденов, началника на отбраната генерал Симеон Симеонов, постоянния секретар на отбраната Добромир Тотев, командира на Сухопътните войски на БА генерал майор Нейко Ненов, командира на 61-ва Стрямска механизирана бригада-Карлово бригаден генерал Димитър Шивиков и др.
27-ият контингент от състава на Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан (ISAF) ще изпълнява задачи по охрана на вътрешния периметър на летище Кандахар. В състава на контингента, чиято мисия ще продължи 6 месеца, са включени около 360 военнослужещи, 22 от които са жени.
Национален командир на контингента е полковник Никола Митев от военно формирование 46430 – София. Помощник-национален командир е подполковник Милен Гегов, командир на Военно формирование 22180-Казанлък към 61-ва Стрямска механизирана бригада. Командир на 17-а рота – за охрана на вътрешната зона на летище „Кандахар”, е майор Руслан Колев.

Създадена: 2014-06-09 21:00:00
Променена: 2020-09-18 11:30:04