Във връзка с усложнената епизоотична обстановка се забранява движението на хора и МПС по пътя от казанлъшкото с. Ясеново до хижа "Партизанска песен"

$model->title_bg

Днес в Областна администрация се състоя заседание на Епизоотичната комисия, председателствано от областния управител Гергана Микова. То се проведе във връзка с усложнената епизоотична обстановка в Старозагорска област и потвърждаването на случаи на болестта Африканска чума по диви свине в района на казанлъшкото с. Ясеново. 
С цел ограничаване на възможностите за разпространението на болестта се забранява се навлизането на частни лица и всякакви превозни средства в отсечката от пътя от село Ясеново до хижа „Партизанска песен“.
Вече са поставени бариери и указателни табели в началото и в края на този път. Осъществява се 24-часов контрол от служители на ТП Държавно ловно стопанство „Мазалат“ и органите на ОД МВР-Стара Загора. 
Изключение ще бъде правено само за институциите, които имат отношение към прилагането на мерките за предотвратяване на болестта Африканска чума по свинете. 
 

Създадена: 2019-12-20 10:10:04
Променена: 2020-07-28 04:03:24