Учители-ветерани гостуваха на областния управител в Деня на народните будители

$model->title_bg

На един от ней-духовните български празници – Деня на народните будители, гости на областния управител Гергана Микова бяха учители от Клуба на учителите-ветерани „Св. Климент Охридски“ към едноименното старозагорско читалище.

Пенсионираните преподаватели бяха много развълнувани от срещата в Областна администрация. Те разказаха на г-жа Микова историята на своя клуб и заниманията, на които са се посветили след приключването на активната си трудова дейност. Близо 70 учители – мъже и жени, членуват в момента в клуба, който има близо 40-годишна история.

Областният управител се обърна с топли думи на благодарност към хората, които са образовали и изградили като личности поколения старозагорци. „Мога само да се поклоня пред вас. Вие заслужавате цялото ни уважение, защото сте отдали живота са, за да направите хора от нас и нашите деца. Хубаво е, че и сега продължавате да се занимавате с общественополезна дейност. Още веднъж дълбок поклон“, каза г-жа Микова.

По повод 1 ноември хористките от клуба изпълниха Химна на народните будители.

Учителите благодариха от сърце на областния управител за милата и непринудена среща. Те  поканиха г-жа Микова да бъде гост на следващия национален фестивал „С песен и благослов“, който старозагорският клуб организира всяка година в града на липите.

Създадена: 2019-11-01 15:42:32
Променена: 2020-08-12 23:19:24