Зам. областният управител Красимир Червилов гостува на работилничка за мартенички в Културен център "Етносвят"

$model->title_bg

Зам. областният управител Красимир Червилов бе днес гост на децата от работилничка за мартенички, които изработиха червено-белите украшения в Културно-информационния център "Етносвят" в Стара Загора. Инициативата е вече добра традиция и се провежда всяка година в Центъра в навечерието на Баба Марта. В нея участваха за пореден път ученици от старозагорското СУ "Георги Райчев" и техните преподаватели. Помагаха им добвроволци от Италия, Латва и Португалия, които в момента работят в града по различни европейски програми. В благотворителната работилничка се включиха и зам.-кметът на Общината Милена Желева и директорът на РУО Татяна Димитрова.

Гостите бяха посрещнати по стар български обичай с пита, а след това децата им разказаха истории, свързани с обичая със закичването с мартенички. Всички с удоволствие участваха в направата на мартеници, които после ще бъдат подарени на деца от социални домове и в Дома за възрастни хора на Старозагорските минерални бани. 

В края на хубавия празник ученици връчиха на г-н Червилов, г-жа Желева и г-жа Димитрова собственоръчно изработени големи мартеници с Пижо и Пенда. 

Създадена: 2020-02-27 13:51:59
Променена: 2020-08-05 23:19:26