Областният управител Иван Чолаков присъства на празника на МВР в Стара Загора

$model->title_bg

Областният управител Иван Чолаков присъства днес на тържеството на ОД МВР Стара Загора по случай 142 години от създаването на Министерството на вътршните работи. Гости на празника бяха председателят на Окръжния съд Красимир Георгиев, окръжният прокурор Дичо Атанасов, Таня Димитрова, административен ръководител на Районна прокуратура, Бойка Табакова, председател на Административен съд-Стара Загора, служители на Областната дирекция на МВР.

МВР отбелязва своя празник всяка година на 5 юли. На тази дата през 1879 г. с Указ №1 на княз Александър Батенберг е създадено първото правителство на новоосвободена България, а за министър-председател и министър на вътрешните дела е назначен Тодор Бурмов. Така Министерството на вътрешните работи става една от институциите, положили основите на модерната българска държава.     

С поздрав към състава на ОД МВР се обърнаха директорът на дирекцията старши комисар Николай Колев, Иван Чолаков, Красимир Георгиев и Дичо Атанасов. 

"Искам да изразя дълбоката си благодарност за това, че сте избрали да служите на голямата кауза да защитавате свободата, сигурността и имуществото на България и на нейните граждани. Въпреки огромните предизвикателства, със смелост и сърце Вие денонощно изпълнявате своя дълг. Професионалните успехи носят удовлетворение и заслужено уважение. Всички знаем, че целите се постигат, когато се работи с достойнство и с професионализъм. Приемете моите най-искрени пожелания за здраве и благоденствие на Вас и Вашите семейства. Бъдете горди и служете вярно на Отечеството и на хората на България. Честит празник!", пожела областният управител. 

По време на тържеството на отличили се в работата си служители бяха връчени почетни грамоти. 
 

Създадена: 2021-07-02 13:20:28
Променена: 2021-07-25 17:40:32