Зам. областният управител Димитър Драчев участва в кръгла маса за създаване на център за професионалното обучение

$model->title_bg

Зам. областният управител Димитър Драчев участва днес в кръгла маса за създаването на център за професионално обучение в Стара Загора в сътрудничество с Министерството на образованието и науката, Посолството на САЩ в България, фондация "Америка за България" и Американската търговска камара. Дискусията се проведе в зала „П. Р. Славейков“ в Община Стара Загора. Тя е по повод стартирала инициатива за насърчаване развитието на професионалното образование и обучение в България.
В разговора участваха зам.-кметът Иванка Сотирова, Мария Тодорова, директор на дирекция „Професионално образование и обучение“ в МОН, Татяна Димитрова началник на РУО, Десислава Тальокова от Фондация „Америка за България“, Даниел Киряков от Американската търговска камара, Петър Делин от търговската служба на американското посолство, представители на бизнеса, на Тракийския университет, директори на професионални училища. 
Петър Делин, припомни, че такъв център вече има изграден в Пловдив в Тракия икономическа зона, но има решение да бъдат създадени още два такива в Стара Загора и Бургас. В Пловдиския център веднъж седмично се обучават 60 ученици от 11 и 12 клас от 4 училища в областта..  
В края на срещата бе взето решение Иванка Сотирова и Олег Стоилов, председател на ТПП-Стара Загора,  да оглавят работна група, която да проведе срещи със заинтересовани структури, за да се събере необходимата информация за изграждане на център, в който да се обучават лица от различни възрастови групи
 

Създадена: 2021-06-10 12:50:33
Променена: 2021-06-23 04:19:59